Colorados superkedja bakom skrällen mot Calgary

Nattens superkedja var utan tvekan Colorados där Nathan MacKinnon visade vägen till storsegern med 6-2 genom två powerplaymål redan i första perioden. Colorado har nu överraskande 2-1 i matcher efter att ha vunnit de två senaste. Colorados superkedja med Mikko Rantanen och Gabriel Landeskog som komplement vann solklart mot Calgarys med Johnny Gaudreau, Sean Monahan och Elias Lindholm, som faktiskt bara bidrog med en assist. Monahan till T.J. Bodies 2-6. Rantanen kompletterade MacKinnons två mål och Landeskogs assist på ett av dem, med sitt första slutspelsmål fram till 5-1. Som vanligt blev det en stökig tillställning mellan de här lagen, vars serie har blivit en av de hetaste i första omgången av Stanley Cup-slutspelet. Hårdingen Landeskog träffades också av ett hårt skott högt upp på ryggen från Mikael Backlund när han stod på knä i egna målet bakom sin målvakt. Blocken räddade faktiskt ett solklart mål.

Torontos superkedja med John Tavares, Mitch Marner och Zach Hyman noterades bara för två assist i powerplay. Bostons med Patrice Bergeron, Brad Marchand och David Pastrnak nollades dock av Toronto som vann med 3-2 och tog ledningen med 2-1 i matcher. I stället var det Torontos powerplay som avgjorde och där spelade Andreas Johnsson en avgörande roll. Han assisterade Auston Matthews till 2-1 och gjorde själv snyggt 3-1 upp i nättaket. Två mål som definitivt avgjorde matchen. Boston är pressat nu när Toronto utan avstängde Nazem Kadri kan ta ledningen med 3-1 hemma.

Dallas och Nashville har var sin superkedja. Ingen av dem har övertygat hittills. Nashvilles med Ryan Johansen och svenskduon Filip Forsberg och Viktor Arvidsson stod på noll poäng inför matchen. Nu gjorde Forsberg sitt och kedjans första mål, 2-0 där Filip snyggt bröt in framför Ben Bishop. Men Dallas svarade och deras superkedja svarade för 2-2 där Alexander Radulov och Jamie Benn spelade fram Tyler Seguin till hans första slutspelsmål i år. Nashville fick dock sista ordet. Nye Mikael Granlund avgjorde till 3-2 i den här målsnåla serien där nu Nashville leder med 2-1.

Washingtons superkedja med Alexander Ovetjkin, Nicklas Bäckström och Tom Wilson fick skamsna åka av isen i Raleigh med noll poäng efter att hemmalaget vunnit med skrällsiffrorna 5-0. Bäckström hade tre skott på mål och Ovetjkin fem, men Petr Mrazek tog alla. Han tog Washingtons alla skott, som faktiskt bara var 18 en kväll där mästarna var osedvanligt bleka. Warren Foegele och Dougie Hamilton blev Carolinas matchvinnare med två mål var. Därmed reducerade Carolina och det står 2-1 i matcher till Washington. Mest anmärkningsvärt i den matchen var annars Ovetjkin knockout på landsmannen Andrej Svesjnikov. 19-åringen fick hjälpas av isen sedan han dels fått ”Ovies” näve på hakan och bakhuvudet i isen. Han kom inte tillbaks i spel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.